Apple Wireless Mouse Scrolling Problem

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως είμαι από εκείνους που παίρνουν οτιδήποτε έχει πάνω το σηματάκι με το μήλο που έδωσε η Εύα στον Αδάμ, κι ο μπουχέσας το δάγκωσε χωρίς να ρωτήσει τι και πως. Εξού και γιατί τα όλα προϊόντα της μαμάς Apple είναι σκέτη αμαρτία. Ή μάλλον σχεδόν όλα.

Όταν είχε κυκλοφορίσει το πρώτο Mighty Mouse (USB), το 360° scrolling ήταν εντυπωσιακό. Επίσης το γεγονός πως δεν είχε εφανή πλήκτρα, το total white look του και γενικώς το όλο παρουσιαστικό του που θύμιζε presentation τύπου Takahashi ήταν αρκετά για να επενδύσω πάρα πολλά € πάνω του. Και λέω πάρα πολλά διότι ποιος λογικός άνθρωπος θα έδινε 50+ € για ένα ποντίκι? Ναι παραδέχομαι το ψώνιο μου ως gadgetάκιας, αλλά μη νομίζετε πως δε αντιλαμβάνομαι πως δεν τα άξιζε. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν τα άξιζε. 40€ και πολλά λέω…

Μή πιστεύετε όμως πως το κράτησα. Όχι βέβαια! Το πούλησα μέσα με τρεις μήνες σ’έναν κακομοίρη newbie για καμιά 35άρα €. Και τι πήρα?!? Σωστά μαντέψατε! Το Apple Wireless Mighty Mouse! Τι άλλο? Βλέπετε έφευγα για σπουδές στην Αγγλία εκείνη την περίοδο και θα είχα ως κύριο υπολογιστή το 12” PowerBook G4, τότε. Καταπληκτικός υπολογιστής παρεπιπτόντως. Το 12” PowerBook όμως έχει μόνο δύο USB και δεν έλεγε τη μία να την πιάνει το ποντίκι συνέχεια. Κρίμα είναι. Με αυτό σαν ηθική δικαιολογία πήρα το Wireless. Bluetooth σύνδεση οπότε ούτε USB, ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Τό’χω κανένα χρόνο τώρα το mouse, κι όλα καλά. Τον περισσότερο καιρό τουλάχιστον, γιατί ο νούμερο ένα λόγος που με έκανε να το αγοράσω είχε καταντήσει ο νούμερο ένα λόγος για να μου σπάει τα νεύρα! Το 360º scrolling! Κολλάει! Λογικό είναι μετά από κάποια χρήση να θέλει καθάρισμα, δε λέω. Αλλά το καθαριζα και πάλι τίποτα. Εκεί αυτό! Πότε να κολλάει πότε να ξεκολλάει και γενικώς να μου τη δίνει! Μέχρι πρόσφατα όμως, διότι βρήκα τον τρόπο να καθαρίσει μια και καλή. Ξεχάστε τα πανάκια, τις οδοντογλυφίδες, τα βαμβακάκια ή το τρίψιμο στο παντελόνι και πάνω από όλα ξεχάστε αμαρτωλές σκέψεις όπως “από που ανοίγει άραγε αυτό το μαραφέτι”, “που στο καλό είναι οι βίδες” και άλλα τέτοια. Είμαι κατά των χειρουργικών επεμβάσεων από “εξυπνάκιδες” geeks που νομίζουν πως ξέρουν από ηλεκτρονικά. Σας έχω δει να ξεβιδώνετε τηλέφωνα, ενισχυτές, μετασχηματιστές, ψησταριές, τοστέριες, βραστήρες, κασσετόφωνα, cd player με δολοφονικό ύφος και ένα σαρδόνιο χαμόγελο να είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας λες και θα φτιάξετε τον επόμενο C3PO! Σας έχω δει που παίρνετε εκείνο το ύφος το “αχά! μα είναι προφανές!” και μετά να σχολιάζετε με στόμφο πως “μα τι μαλάκες που είναι οι άνθρωποι στη Taiwan. Χάλια σχεδιασμό κάνανε στη πλακέτα. Λάθος! Όλα είναι λάθος! Πως να μη χαλάσει μετά το ΧΧΧ”. Όπου ΧΧΧ το είδος της εκάστοτε συσκευής. Δε με ξεγελάτε εμένα! Σας ξέρω καλά! Κι εγώ τα ίδια κάνω!

[Μεταξύ μας: Μπορείτε να βρείτε βιντεάκια στο youtube για το πως να το ανοίξετε εδώ κι εδώ.]

Το θέμα μας όμως είναι το scrolling. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα η λύση είναι απλή. Πιο απλή απ’όσο φαντάζεστε. Πάρτε ένα χαρτί Α4 και ακουμπήστε το στο γραφείο σας. Βεβαιωθείτε πως το ποντίκι δεν επικοινωνεί με τον υπολογιστή σας. Μην έχουμε τρεχάματα μετά και αναρωτιέστε: “μα που πήγαν όλα τα εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας?”. Γυρίστε το ποντίκι σας ανάποδα ώστε η μπίλια του scrolling να έρχεται σε επαφή με το χαρτί. Κουνήστε το ποντίκι σας πάνω κάτω δεξιά αριστερά ή όπως θέλετε τέλοσπάντων με τη μπίλια να scrollάρει πάνω στο Α4. Αυτό ήταν! Το ποντίκι σας είναι τόσο καλό όσο ένα καινούργιο (βλ. as good as new).

Featured Song: Coldplay | Fix You

Advertisements

One response to “Apple Wireless Mouse Scrolling Problem

  1. Καλημέρα..
    Αφήνω ένα comment εδώ γιατί το featured song, μου ξύπνησε θύμισες…
    Παλιού καλού ανέμελου καιρού… κάτι Σαββάτων 3-4..
    Χε,χε…
    Φιλια..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s